Circusdieren niet welkom in Almelo

thumb_Tijger_circusALMELO - Een motie van de Partij Vrij Almelo (PVA) om een voorkeursbeleid te hanteren is gister door de gemeenteraad in Almelo aangenomen. Hiermee volgt Almelo het diervriendelijke voorbeeld van de gemeenten Heemskerk, Amsterdam, Den Haag en Groningen. Met dit beleid geeft Almelo aan voorkeur te hebben voor diervriendelijke circussen zonder wilde dieren.

De motie werd gesteund door de PvdA, SP, GroenLinks, Leefbaar Almelo, D66, Lijst Kamphuis, ChristenUnie, één stem namens de fractie ALA-AOV en uiteraard de Partij Vrij Almelo.

Wilde Dieren de Tent Uit feliciteert de Partij Vrij Almelo, de werkgroep Overijssel van de Partij voor de Dieren en de gemeente Almelo met dit resultaat. De gemeente Almelo geeft met dit besluit een duidelijk signaal af en heeft een stap gezet naar een diervriendelijk beleid. Leonie Vestering, directeur Wilde Dieren de Tent Uit: "Dit is fantastisch nieuws. We zullen ons blijven inzetten om ook andere gemeenten in Nederland aan te sporen aan dit goede voorbeeld te volgen. Een circus in de stad is leuk, maar dan wél zonder wilde dieren!"